Dakkapellen

Dakkapel renoveren

Heeft u een dakkapel en wilt u deze laten renoveren? Aktiefbouw is een specialist in dakkapelrenovatie.
Voordat er wordt overgegaan tot de renovatie van het dakkapel vindt er eerst een inspectie plaats. Als er uit de inspectie blijkt dat het bestaande dakkapel in een slechte staat verkeert dan zullen wij u adviseren deze te vervangen. Bij een goede of redelijke staat zal er na goedkeuring worden overgegaan tot renovatie.

Het renoveren van een dakkapel kan geheel of gedeeltelijk, denk hierbij aan bijvoorbeeld het dak of misschien alleen de zijkanten of kozijnen. Wilt u weten hoe uw dakkapel er voor staat? neem dan contact met ons op.

Dakkapel vervangen of een nieuw dakkapel plaatsen

Als uw dakkapel in een slechte staat verkeert en renovatie niet voldoende is wordt er overgegaan tot complete vervangen van het dakkapel. Bij vervanging zijn er twee mogelijkheden:

Maatwerk dakkapel

Het kan zijn dat de maten van het bestaande dakkapel afwijkend zijn, er wordt dan een dakkapel op maat gemaakt zodat er een perfecte aansluiting tot stand komt. Het kan voorkomen dat u speciale wensen heeft die buiten de standaarden vallen en dat er om deze reden maatwerk moet worden aangeboden.

Vergunning voor uw dakkapel

In sommige gevallen dient u een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een dakkapel op uw woning. Voor de vergunning is het belangrijk is waar u de dakkapel wilt laten plaatsen. In de regel geldt dat alles wat grenst aan openbaar toegankelijk gebied zoals de voorkant en bij hoekwoningen de zijkant van de woning, een grotere invloed heeft op de directe omgeving dan bouwwerken die aan de achterkant worden gebouwd. Daarom mag een dakkapel aan de voorkant en zijkant van de woning meestal niet zonder vergunning worden gebouwd. meer informatie kunt u vinden op de website Verbouwwijzer.

Meer weten? Neem contact met ons op.